Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Δραστηριότητες μαθητών

Εορτασμός της Παναγίας Καμαριανής στη Νέα Αλικαρνασσό

Την Τετάρτη 18 Μαίου 2022, το γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού συμμετείχε με τη σημαία και αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών στον εορτασμό της Παναγίας Καμαριανής καθώς και στο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 που ακολούθησε. Την εικόνα της Παναγίας Καμαριανής έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση αρκετοί κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσσού, απόγονοι των μικρασιατών προσφύγων κράταγαν μαζί τους τις εικόνες που είχαν φέρει από τις πατρογωνικές τους εστίες οι προγονοί τους, και διαβάστηκε ο ίδιος λόγος που εκφωνήθηκε και στο πρώτο μνημόσυνο το 1933 από τον τότε Δάσκαλο Λουκά Λουκίδη, αυτή τη φορά από την εγγονή του.

 

Ένα γράμμα που... αξίζει να διαβάσεις!!

 

Στις δύσκολες στιγμές, αγαπητοί μας μαθητές και γονείς, έχουμε τόσο πολύ ανάγκη την αγάπη και το ενδιαφέρον των συνανθρώπων μας. Έτσι, μια μικρή αλλά ταυτόχρονα αξιέπαινη ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΡΑΣΗ του σχολείου μας προς τα παιδάκια στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μεταμορφώθηκε στα μικρά προσωπάκια τους σε μία μεγάλη αγκαλιά.

 

Διαβάστε όσα μας γράφει στην επιστολή της, η Προϊσταμένη της Κλινικής κ. Ε. Φουντουλάκη.

 

 

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» Τρίτη 12 Μαΐου 2022

 

Αγαπημένα μου παιδιά και αξιότιμοι καθηγητές , σας καλημερίζω…

 

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη σκέψη σας, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείξατε προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνα τους στον μεγάλο αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή για την ίδια τους τη ζωή. Έχουν συμπαραστάτες στη μάχη με το θεριό ανθρώπους , όπως εσείς, που τα σκέφτονται.

Περισσότερα...

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος