Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Προγράμματα

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ισλανδία και στη Φινλανδία

 

           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ισλανδίας και της Φινλανδίας όπως τα "έζησαν" 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που παρακολούθησαν σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ1 - Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης)  το οποίο υλοποιεί το σχολείο μας τα σχολικά έτη 2016-2018 με τίτλο "Οικοδομώντας ένα σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό σχολείο".

Περισσότερα...

Μαθήματα δημοσιογραφίας στους μαθητές του προγράμματος "Ανάπτυξη σχολικής εφημερίδας"

 

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας ξεκινά το πολιτιστικό πρόγραμμα «ανάπτυξη της σχολικής εφημερίδας εν τάξει». Για την έναρξη του προγράμματος οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος οργάνωσαν ένα μάθημα δημοσιογραφίας στο χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016. Διδάσκων ήταν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης Σωτήρης Μεταξάς και διδασκόμενοι οι μαθητές μας – οι «μικροί» δημοσιογράφοι του προγράμματός μας.

 

Οι μαθητές μας με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγηση του Σωτήρη Μεταξά ο οποίος, αρχικά, επικεντρώθηκε στη λειτουργία του καθενός από τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης) χωριστά, ενώ στη συνέχεια έδωσε οδηγίες – συμβουλές σχετικά με το πώς συντάσσουμε ένα άρθρο, πώς κάνουμε ένα ρεπορτάζ και πώς παίρνουμε μία συνέντευξη. Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών  και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μία συνέντευξη που πήραν οι ίδιοι οι μαθητές από το Σωτήρη Μεταξά – συνέντευξη η οποία αναμένεται να τυπωθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Μεταξά για τη συμμετοχή του και την βοήθεια που μας πρόσφερε στην προσπάθεια μας να αναπτύξουμε τις δεξιότητες των μαθητών μας και να αναδείξουμε την εφημερίδα του σχολείου μας. 

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές:

Πετσίτη Νίκη

Παναρέτου Δέσποινα

Μαυρομανωλάκη Γεωργία

Σφυράκης Μιχάλης

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος