Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Σχολικές δράσεις

Μια "ζεστή" θεατρική βραδιά

 

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου Ηράκλειτος στη Νέα Αλικαρνασσό, οι μαθητές μας, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι του σχολείου μας απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση «Ο εγγονός της Άννας», σε μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και ζεστασιά, όπου ξεχείλισε το ταλέντο και η όρεξη των παιδιών της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Γιώργου Μπουγελέκα, ενώ όλη η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη διασκευή του μυθιστορήματος, τον εμπλουτισμό με οπτικοακουστικό υλικό τη δραματοποίηση, το συντονισμό και τη διδασκαλία της ομάδας ήταν η κα Φασουλάκη Χρυσούλα και η κα Χριστινίδη Μαριάννα.

 

Στη θεατρική ομάδα συμμετείχαν τα παιδιά:

 

Αγιωτάκη Ελπίδα
Ανδρουλιδάκη Ιουλία
Αντωνάκη Μιχαέλα
Αρναουτάκη Δέσποινα
Βεϊσάκη Αικατερίνη
Γιαουρτάς Γεώργιος
Θεοδωράκη Ελένη
Κακεπάκη Μαρία
Μπούγια Βασιλεία
Παναγιωτίδη Ανδριάνα
Σακελλαρίου Αναστάσιος
Σταματάκη Ελένη
Σωπασή Ιφιγένεια
Τσικαλά Άννα
Τωράκη Λήδα
Φαρσάρη Ειρήνη
Φλουρή Μελίνα
Χαβαδάκης Γεώργιος

  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τις καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας για την αξέχαστη βραδιά!

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 100 Χρόνια από τον Μικρασιατικό Ξεριζωμό

 

Με αφορμή την επέτειο μνήμης των 100 ετών από τον Μικρασιατικό ξεριζωμό, οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, εργάστηκαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις που πραγματοποίησε το σχολείο μας. Έτσι, με κεντρικό άξονα την Μικρασιατική Καταστροφή και ιδιαίτερα την ιστορία του τόπου μας, Παλαιά-Νέα Αλικαρνασσός, ασχολήθηκαν και ερεύνησαν επιμέρους πτυχές του θέματος, τις οποίες καταγράψαμε και παρουσιάζουμε σε ένα ηλεκτρονικό έντυπο - αφιέρωμα με τίτλο "1922-2022 - Επέτειος του Μικρασιατικού Ξεριζωμού, Παλαιά-Νέα Αλικαρνασσός"Τρεις από τις ιστορίες των προγόνων των μαθητών μας έχουν καταγραφεί ως ηχητικά ντοκουμέντα με τις φωνές των μαθητών και παρουσιάζονται σε μια ολιγόλεπτη ταινία με τίτλο "Μνήμες Μικράς Ασίας".

 

Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έφεραν στο σχολείο οικογενειακά τους κειμήλια από την Παλιά και Νέα Αλικαρνασσό τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διοργάνωση έκθεσης για τη Μικρά Ασία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στις 25 και στις 26 Μαίου 2022. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα παιδιά του τμήματος Γ3 ανέλαβαν να παρουσιάσουν στους,εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου την ιστορία των κειμηλίων καθώς και μια ιστορική αναδρομή της παρουσίας του Ελληνισμού στα χώματα της Μικράς Ασίας από την αρχαιότητα μέχρι τον ξεριζωμό το 1922. Η έκθεση των οικογενειακών κειμηλίων καταγράφηκε και παρουσιάζεται σε μια ταινία - αφιέρωμα με τίτλο "Έκθεση Κειμηλίων οικογενειών μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού".

 

Ηλεκτρονικό έντυπο: "1922-2022 - Επέτειος του Μικρασιατικού Ξεριζωμού, Παλαιά-Νέα Αλικαρνασσός"

 

Ηχογράφηση: "Μνήμες Μικράς Ασίας"

 

Ταινία - αφιέρωμα: "Έκθεση Κειμηλίων οικογενειών μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού"

 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά μας για την αξιέπαινη δουλειά τους, καθώς και την καθηγήτρια κα Καπελέρη Άννα που συντόνισε όλη την προσπάθεια.

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος