Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Σχολικές εορτές

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Σήμερα, με τον εορτασμό τη επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας, τους ανώνυμους ήρωες που πέρα από κάθε λογική αντιτάχθηκαν στην πιο ισχυρή πολεμική μηχανή της εποχής, τις δυνάμεις του "Άξονα". Το ηχηρό ΟΧΙ των Ελλήνων στην απαίτηση των Ιταλικών δυνάμεων για την άνευ όρων παράδοση της χώρας ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η μετέπειτα προέλαση των ελληνικών δυνάμεων στα βουνά της Αλβανίας, αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα αντίστασης και ηρωισμού σε όλον τον κόσμο. Αυτές οι νίκες είχαν αφετηρία την ομοψυχία του Ελληνικού λαού και τη βαθιά πίστη κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδας σε πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, τον ανθρωπισμό, την ελευθερία, τη δημοκρατία, που τους όπλισαν με δύναμη να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρό.

 

Αυτή την εθνική ομοψυχία χρειάζεται να αφυπνίσουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σε μια γροθιά κάθε δυσκολία και κάθε απειλή με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται μπροστά μας. Είτε αφορά πανδημίες που απειλούν την ίδια μας τη ζωή και την κοινωνία μας, είτε οικονομικές κρίσεις, είτε απειλές ενάντια στην εδαφική μας ακεραιότητα, είτε τις ίδιες τις αξίες και τα ιδανικά μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί, με σύνεση, υπομονή και αλληλοκατανόηση μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να προχωράμε μπροστά και να φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο. Σε αυτό το συνεχή αγώνα εσείς οι μαθητές μας, η νέα γενιά, είστε στην πρώτη γραμμή, οδηγήστε μας μπροστά!.

 

Ο Διευθυντής

 

Σφυράκης Μιχάλης

 

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου - 80 χρόνια μετά ...

Σήμερα 80 χρόνια μετά το έπος του ’40 δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ με το συνηθισμένο πανηγυρικό τρόπο. Η πανδημία του COVID-19 ως ένας άλλος απροσδόκητος «εχθρός» δεν επιτρέπει γιορτές και παρελάσεις, την απόδοση με αυτές τις εκδηλώσεις τιμών στους προγόνους μας, σε αυτούς που πάλεψαν, που θυσιάστηκαν για υψηλά πανανθρώπινα ιδανικά, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη δημοκρατία.

 

Ως ελάχιστος φόρος τιμής, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, έγινε στην αυλή του σχολείου μας η παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο και τους παραστάτες για τη σχολική χρονιά 2020-2021, κατά την εκδήλωση της απονομής των αριστείων και των βραβείων στους μαθητές που ξεχώρισαν με την επίδοσή τους ή την ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν την περυσινή χρονιά. Ευχόμαστε και περιμένουμε από όλα τα παιδιά να φτάσουν μακρύτερα και να σηκώσουν την Ελληνική σημαία και την πατρίδα μας ψηλότερα.

 

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος