Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού

Λ.Λυμπερίου 1 - Τ.Κ. 71601 - Ηράκλειο Κρήτης

Ενημέρωση Γονέων & Κηδεμόνων

Βραδιά Ερευνητή 2022

 Συντονιζόμαστε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Εφτά διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη.

Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022 με τις ζωντανές εκδηλώσεις!

Σας περιμένουμε:

στο Μέγαρo Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 έως τις 22.00
στο Πολυτεχνείο Πατησίων στην Αθήνα, από τις 17.00 έως τις 22.00
στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, από τις 18.00 έως τις 22.00
στο Επιμελητήριο Αχαΐας και Πεζόδρομο Ρ. Φεραίου στη Πάτρα, απο τις 18.00 έως τις 22.00
στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο, από τις 17.00 έως τις 23.00
στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλασματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ στα Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο, από τις 17.00 έως τις 23.00

Δωρεάν είσοδος για όλους!
 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνάς σας προσκαλεί Βραδιά Ερευνητή 2022 που διοργανώνεται τις εγκαταστάσεις του, Ν. Πλαστήρα 100 στα Βασιλικά Βουτών, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου (17:00-23:00).

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
- Ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ
- Εκπαιδευτικές δράσεις
- Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!
- Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση στις 19:00 από το Αμφιθέατρο «Γ. Λιάνης»
- Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
- Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
- Μουσική

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του ΙΤΕ και του ΕΤΕΠ Κρήτης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων ενημερώνουμε το κοινό ότι στην εκδήλωση θα ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές για την προβολή της εκδήλωσης σε ΜΜΕ.

Υποβολή αιτήσεων για Ενισχυτική Διδασκαλία - Σχολικό Έτος 2022-2023

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ - ΤΡΙΤΗ 27/09/22

 

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 113201/Δ2/19-09-2022 Υπουργική Απόφαση, η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2022-2023 περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν κάποια από τα παραπάνω μαθήματα εφ' όσον δημιουργηθεί αντίστοιχο τμήμα σε σχολείο του Δήμου Ηρακλείου, να συμπληρώσουν την Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μαθημάτων που μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: 

 

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση

(σε επεξεργάσιμη μορφή)

 
Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η χαμηλή τους επίδοση στο αντίστοιχο μάθημα. Σημειώνεται ότι η ενισχυτική διδασκαλία δεν θα λειτουργήσει αναγκαστικά στο σχολείο μας αλλά μπορεί να λειτουργήσει σε άλλο σχολείο του Δήμου Ηρακλείου.

 

Τη συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση-δήλωση μπορούν να παραδώσουν οι μαθητές στη γραμματεία του σχολείου ή να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00.

 

11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

Το 11ο Φεστιβαλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται από τις 12 έως στις 14 Μαίου 2022. Τις 2 πρώτες ημέρες 12 και 13 Μαίου το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ενώ την 3η ημέρα στις 14 Μαίου θα γίνει δια ζώσης στο κτίριο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου, οδός Ιτάνου 40, Κηπούπολη. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των Εργαστηρίων στο σύνδεσμο:


https://tinyurl.com/DigifestWorkshops2022

 

Για τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών απαιτείται η κατάθεση δήλωσης ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στις 10:00 π.μ., ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται σε κάθε εργαστήριο.

 

Αίτηση Εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

 

Από 28 Μαΐου οι αιτήσεις για τα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία - Οι  εξετάσεις, η κλήρωση, οι προθεσμίες - Αργολικές Ειδήσεις

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kaimathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia
 

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο  Συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση. 

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων και Α΄ τάξη  Πρότυπων Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της  Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

 

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε τα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. καθώς και τη μεταξύ τους διασύνδεση: 

https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899.

 

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

 

Ενημέρωση: Επιλογές μετά το Γυμνάσιο

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί από τους υπεύθυνους συμβουλευτικής και σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης (Webex) με θέμα «Επιλογές μετά το Γυμνάσιο». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες τους που το επιθυμούν μπορούν να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο στην πλατφόρμα Webex ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση.

 

https://minedu-secondary.webex.com/minedu-secondary/j.php?MTID=m3268ca01927f568a14be0b4ff2c29dc6

 

Ο αριθμός της συνάντησης και ο κωδικός αν ζητηθούν είναι:

Meeting number: 2670 532 2047

Password: Ht7cU9j4Ra7

Έναρξη παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (2ος όροφος, γραφείο 10).

 

Οι υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα παρέχονται καθημερινά ως εξής:

Δευτέρα και Τετάρτη: 13:00 - 19:00

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 08:00 - 15:00

 

Πληροφορίες

Τηλ: 2810341744

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού - Λ.Λυμπερίου 1 Τ.Κ. 71601 Ηράκλειο Κρήτης - 35°20'03.2"N 25°09'46.8"E
Τηλ. 2810229231 - Φαξ: 2810343414 - Email: mail@gym-n-alikarn.ira.sch.gr

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία,
και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.» Πλούταρχος